مقالات آموزشی دکوراسیون داخلی

معرفی انواع پارکت لمینت و تفاوت بین آنها

معرفی انواع پارکت لمینت و تفاوت بین آنها

پارکت لمینت به نوعی از کفپوش ها اطلاق می شود که در رنگ ها و طرح های مختلف و برای انواع کاربردهای گوناگون می توان از آنها استفاده کرد امروزه بسیاری از افراد برای پوشاندن کف اتاق و سالن از انواع پارک چـــــوبی و پارکت لمینت استفاده می کنند اما سئوال اینجاست که پارکت و لمینت با هم  چه تفاوتی دارد و هریک برای کجا استفاده می شود مزایا و معایب پارکت لمینت کدام است این سوالاتی است که ممکن است در ذهن شما و یا هر مصرف کننده دیگری ایجاد شود.

قبل از اینکه به بررسی تفاوت بین پارکت و لمینت بپردازیم می خواهیم ابتدا به معرفی هر یک از این کفپوش ها بپردازیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

 

پارکت چیست:

 

پارکت های چـــــوبی نوعی لایه های مسطح و تخت هستند که جنس آنها از چوب درختان است و برای پوشاندن کف منازل و یا ساختمان ها استفاده می شوند. استفاده از این کفپوش ها از قرنها قبل در اروپا رواج داشته و بعدها در سطح جهان مورد توجه قرار گرفته بطوریکه خرید و فروش آنها حتی به کشورهای دوردست جهان نیز رسیده است. در حال حاضر از چوب درختان متعددی جهت ساخت و تولید پارکت استفاده می شود. از جمله: چوب بلوط، چوب درخت کاج، زبان گنجشگ، بامبو و افرا.

بعضی از مردم به اشتباه تصور می کنند که اگر پارکت بکار رفته در کف پوش خانه از جنس بامبو و یا افرا باشد (بدلیل مقاوم تر بودن جنس این دو نوع چوب نسبت به چوب سایر درختان) استفاده از آنها کاملا بی نقص و بهترین انتخاب است. در صورتی که اینطور نیست و در ادامه خواهید دید که استفاده از کفپوش لمینت در مجموع، بهتر است. البته کفپوش های پارکت چوب مزایای متعددی نسبت به بسیاری از کفپوش های دیگر دارند از جمله محیط زیست دوست بودن آنها و همچنین زیبایی طــــــبیعـــی آنها که از لایه های بریده شده چوب درختان تولید می شوند.

طرز استفاده از پارکت به این صورت است که در ابتدا با استفاده از چسب های مخصوص، کف محل مورد نظر به دقت، می چسبانند. سپس در مرحله بعد، پس از خشک شدن چسبهای بکار رفته و سفت شدن لایه های پارکت، ســـــــطوح بیرونی آنرا که روی آن قرار دارند را سابیده و بعد لاک می زنند تا صاف شود. (البته عمل لاک زدن این کفپوش های چـــــوبی را هر چند سال یکبار، جهت برق انداختن و نو شدن سطح آنها می توان انجام داد که توسط کارشناسان توصیه می شود)

تا پیش از ساخت و عرضه کفپوش های پارکت لمینت، حتی در بسیاری از ویلاها و یا برخی رستوران ها و مراکز فرهنگی نیز از کفپوش پارکت چوب استفاده می شد. راه رفتن بر روی یک کفپوش زیبا، طــــــبیعـــی و چـــــوبی تجربه ایست دلنشین که بسیاری از افراد خوش ذوق آنرا می پسندند.

 

 

اگر در منزل تان از پارکت به عنوان کف پوش استفاده کرده اید، باید یک سری موارد را در نظر داشته باشید و کاملا رعایت کنید:

• پارکت (بدلیل اینکه جنسش از چوب درخت است) نسبت به آب و گاهی رطوبت بسیار حساس است و تا حد ممکن باید کاری کنید که با آب تماس نداشته باشد و یا سطح آن تا حد امکان رطوبت نکشد و خشک نگه داشته شود.
• مراقبت از آن اهمیت زیادی دارد چون برای مثال در صورتی که ســـــــطوح نوک تیزی سطح آنرا خراش دهند، سطح بیرونی آن آسیب دیده و باید مجدد صیقل داده شده و صاف شود.
• بعضی از پارکت ها (به ویژه آنهایی که از جنس چوب درخت بلوط هستند) گاهی دارای لکه ها و رده هایی هستند که بسیاری از افراد ظاهر آنرا چندان نمی پسندند.
• برخی از انواع پارکت ها (به خصوص پارکت های تهیه شده از چوب کاج) بافت نرم و شکننده ای دارند و هنگام نصب باید توسط نصاب تقویت شود.
• حساس بودن بسیاری از پارکت ها نسبت به تغییرات آب و هوایی.
• معمولا در بیشتر موارد، بعد از چند سال نیاز است که مجددا ســـــــطوح آن اصطلاحا سایبده شده و مجددا لاک زده شود.
• در برابر حوادثی مانند آتش سوزی باید از آن محافظت شود.

 

پارکت لمینت:

کفپوش لمینت که بدلیل کاربردی که مشابه پارکت دارد با آن پارکت لمینت نیز گفته می شود، از مواد ترکیبی ساخته می شوند که یکی از آنها چوب است. عمدتا جنس اصلی این محصول را HDF مخفف عبارت (Hard Density Fiberhood) تشکیل می دهد. هر چند از نظر ظاهری ممکن است بنظر بیاید که این دو محصول شبیه به هم هستند اما تفاوت های اساسی بین این دو هست. در حقیقت با ورود کفپوش پارکت لمینت به بازارهای جهان، کم کم خرید و استفاده از پارکت های چـــــوبی کمتر شد تا جایی که امروزه به گفته بسیاری از کارشناسان، در بسیاری از کشورهای جهان، لمینت کف جای پارکت های چـــــوبی را گرفته و به دلیل مزایای فراوانی که این کفپوش ها برای مصرف کنندگان دارند، بسیاری از مردم امروزه این نوع کفپوش ها را ترجیح می دهند.

تاریخچه پارکت لمینت به اواخر دهه 1970 میلادی بر می گردد زمانی که شرکتی سوئدی توانست نمونه های اولیه کفپوش لمینت را تولید و با موفقیت عرضه کرده و بعدها در اوایل دهه 1980 میلادی به کشورهای دیگر اروپایی نیز صادر کند. از دهه 1990 میلادی نیز صادرات این کفپوش به کشور آمریکا آغاز شد و محبوبیت لمینت کف امروزه به جایی رسیده که در بسیاری از کشورهای جهان، شرکت ها و برندهای مختلفی دست به تولید و عرضه گسترده پارکت لمینت می زنند. بطوری که بعدها حتی در کشور آمریکا برای پارکت لمینت نیز توسط موسسه استانداردهای آمریکا (ANSI) استانداردهای خاصی تعیین شد.

جالب اینجاست که در دو دهه نخست این کفپوش ها کیفیت پایین تری داشتند و حتی نصب آنها نیز همانند پارکت های چـــــوبی با استفاده از چسب انجام می شد. اما به مرور با افزایش کیفیت و تغییر در روش نصب، بسیاری از مردم جهان از این کفپوش ها استقبال کردند تا جایی که در بسیاری از مجلات تخصصی دکوراسیون خانگی و همچنین توسط بسیاری از متخصصان معماری داخلی، استفاده و نصب کفپوش های لمینت توصیه می شود.

تفاوت کفپوش لمینت و پارکت های چـــــوبی:

همانطور که تا اینجا اشاره کردیم این دو نوع کفپوش تفاوت های متعددی با یکدیگر دارند که در ادامه تعدادی از این موارد را به اتفاق بررسی خواهیم کرد.

از مهمترین مزایا و تفاوت های این کفپوش ها با پارکت های چـــــوبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• داشتن طرح های متنوع و مختلف
• برخلاف پارکت ها که از جنس چوب هستند، جهت نصب پارکت لمینت نیاز به استفاده از چسب نیست. اینکار توسط شیارهایی خاص که دور لمینت هستند و به آنها کلیک می گویند، انجام می شود. یعنی این شیارهای بین پارکت لمینت هایی که کنار هم قرار داده می شود، اصطلاحا بصورت نر و ماده در هم قفل می شوند.
• دوام زیاد
• به دلیل قرار دادن فوم زیر سطح لمینت، پس از نصب معمولا مقدار زیادی از انتقال صدا به طبقه پایین جلوگیری می شود.
• هزینه کم نصب در مقایسه با نصب پارکت
• عدم صدمه دیدن کف اتاق بخاطر استفاده نکردن از چسب هنگام نصب
• سهولت جمع آوری و نصب مجدد
• مقاومت بالا در برابر آب و یا خراش اجسام نوک تیز
• سرعت بالاتر نصب در محل مورد نظر نسبت به پارکت
• تنوع فوم های بکار رفته
• مناسب بودن برای بسیاری از مراکز از جمله سالن های ورزشی

 

 

معایب لمینت ها که می توان از آن چشم پوشی کرد

1. لمينت‌ها کاملا بی‌عیب و نقص نیستند و به هر حال اشکالاتی هم دارند که باید آنها را هم بدانید.

2. شاید یکی از عیب‌های لمينت‌ها از دید یک مصرف کننده قشر متوسط جامعه، قیمت بالای این محصولات باشد.

3. برای محیط‌های مرطوب مناسب نیستند.

4. راه رفتن روی آنها سر و صدا ایجاد می‌کند.

نکته: اگر به زندگی در محیط آرام عادت کرده‌اید شاید سر و صدای ناشی از راه رفتن روی لمينت‌ها برای‌تان آزار دهنده باشد. در این صورت هنگام نصب لمينت‌ها می‌توانید اول یک لایه فوم روی زمین نصب کنید و بعد قطعات لمينت را روی آن قرار دهید تا هم عایق صدا باشد و هم در استفاده طولانی مدت از هجوم احتمالی موریانه‌ها در امان بماند.

 

 

نگهداری از لمينت‌ها

لمينت‌ها مانند سرامیک و سنگ به راحتی تمیز می‌شوند. برای درخشندگی آنها لازم نیست که از واکس یا پولیش استفاده کنید. فقط یک تکه پارچه مرطوب نیاز دارید.

هرگز لوازم سنگین و اسباب اثاثیه‌های خانه را روی لمينت‌ها نکشید چون به سرعت خراشیده می‌شوند.

اگر لمينت‌ها خوب نصب نشده باشند بین آنها شکاف یا فضای خالی دیده می‌شود. در این صورت آب و رطوبت به بخش داخلی آنها نفوذ کرده و عمر مفید کفپوش‌ها کم می‌شود.

برای تمیز کردن لمينت‌ها از مواد شوینده خانگی استفاده نکنید. برای پاک کردن گرد و خاک جاروبرقی بهترین وسیله است. حتی استفاده از جاروهای بخار‌شوی هم توصیه نمی‌شود.

لمينت‌های ارزان قیمت را برای نقاط پرتردد به‌کار نبرید چون خیلی زودتر از آنکه فکرش را کنید کهنه و فرسوده می‌شوند.

رطوبت دشمن اصلی لمينت‌هاست. به همین دلیل استفاده از این کفپوش‌ها برای کف آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی توصیه نمی‌شود.

هنگام خرید به گارانتی‌ها هم توجه کنید. بیشتر کفپوش‌های خوب و با کیفیت 10 تا 20 سال ضمانت دارند تا از بابت دوام و کارآیی خیال‌تان راحت باشد.

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =